Telt 1

Helsport Ringstind Light 2.

Har hatt teltet i 10 år (kjøpt 2010 tror jeg) og er brukt både på sykkelferier og på fjellturer. Teltets store fortrinn er at det er lett, ca. 1,6 kg, og er raskt å sette opp med bare en stang. Det er imidlertid avhengig av å festes med tau og plugger for å stå.

Beregnet for to personer, men da kan du glemme å ta med deg sykkelveskene inn i teltet. Teltets for-rom er også svært lite, så heller ikke her kan du plassere sykkelveskene.

Har på mine turer opplevd lite nedbør, utrolig nok. Opplevde en gang når teltet var fuktig da vi slo det opp og det regnet kraftig i 12 timer, at det begynte å dryppe inn i teltet. Da var teltet ganske nytt. Har senere brukt presenning over teltet når det har vært regn. Dette er mest av praktiske grunner når man skal videre neste morgen.

Helsport leverer materialer i svært god kvalitet. Etter alle disse årene er det ikke merkbar slitasje på verken duk, koblinger, glidelås eller stenger. Jeg har ikke impregnert duken etter at jeg kjøpte det.

Kvalitetsmessig holder Helsport absolutt mål.

 

Telt 2

Til sommeren 2015 kjøpte vi teltet High Peak trail camp 3. Hovedaklig fordi man som medlem av DNT fikk teltet latterlig billig hos magasinet.no. Teltet hadde rommene og størrelsen vi ønsket oss, selv om vekten på 4.1 kg var i meste laget. Siden vi skulle bruke det på turen rundt Kattegat, var det ikke mye klatring hvor vekten ville utgjøre noe fra eller til. (Det kan nevnes at vi på senere turer har dratt på teltet også opp Col  du Tourmalet og Col de Aspin).

Teltet er romslig for to stykker og har fleksible åpninger. Teltet står dårlig mot vind, noe jeg tror skyldes svake stenger. Også litt vanskelig å tre stengene gjennom, både ved oppsett og nedtak av teltet. Duken virket grei, selv om vi ikke testet den i noe regn (presenning over). Det ble ikke noe mer kondens ved dette enn Helsport Ringstind.

Med tanke på prisen, var investeringen vel verdt det.