Turutstyr til alle Sportsnett.no

 

Sykkelveskene har jeg valgt å vie litt mer oppmerksomhet. Her finnes det mye å velge mellom. Leser man om andre som er på tur, vil du se at svært mange bruker Ortlieb, som mange gir gode karakterer.

Da vi skulle investere i sykkelvesker, var det en betingelse at veskene skulle være vanntette. Andre krav hadde vi vel egentlig ikke. Tilfeldigvis oppdaget jeg at Biltema, selvsagt, selger sykkelvesker. Og det til halve prisen sammenlignet med de mer kjente merkene. Og veskene var vanntette.

Biltema har flere typer vesker. Jeg valgte modellene Pakkvesker foran og bak, samt sadelvesken. Veskene er enkle uten innvendige rom, men de er vanntette, det har jeg testet.

Veskene er brukt på Biltemas egne bagasjebærere (bak) og Tubus Duo og ?? Classic. Festeanordningen fungerer greit, men spesielt festene som skal holde nederste del av veskene på plass, kan løsne innimellom. Jeg har ikke testet andre vesketyper, så jeg vet ikke om dette gjelder andre typer vesker. Dette oppleves imidlertid ikke som noe problem. Jeg har for min del løst dette ved et enkelt reimesystem i tillegg.

Nå har jeg gjennomført 8 langturer med veskene, og slitasjen er lik null, så ingenting tyder på at veskene blir byttet med det første. På bildet til høyre har jeg en Ortlieb frontveske. Biltema ser ikke ut til å ha noe av samme kvalitet i sitt sortiment.

Biltema har også noen andre modeller som kanskje ikke er så vanntette.

Et annet kjent merke for sykkelvesker er tyske Vaude. Ikke noe billig merke, men sikkert tysk kvalitet. Føres bl.a. av Oslo Sportslager. Test av veskene finnes på Bikeradar.

En test av Ortlieb sine vesker finner du bl.a. på Bicycletouringpro.com.