To Pedaler På Tur
Et nettsted om sykkelferie først og fremst

Etter et behagelig opphold på camping Iturbero i Lumbier, var det tid for å komme seg videre påfølgende dag. Jeg vil absolutt anbefale campingplassen. Rent, ryddig, bar/restaurant og trivelig sykkelinteressert vertskap. Av en eller annen grunn har jeg ikke bilde fra stedet.

Dagens plan var en kort tur på ca 40 km til Sigues, der det skulle være en campingplass. Slik gikk det ikke.

Vi fulgte NA-178 i nordøstlig retning, hvilket innebar at vi var på vei inn i fjellene igjen. Veien steg jevnt, dvs brattere og brattere. Etter ca. 13 km svingte vi østøver på vei NA-2200. Etter å ha havnet oi en dal igjen, betød det betydelig klatring i bratt terreng. NA-2200 var en fin asfaltert vei så og si uten trafikk. Bildet først i artikkelen er fra toppen av veien.

Landsbyen Bigüezal, som ligger nesten på toppen av "fjellovergangen", var perfekt plassert for etterfylling av vann. Som "alle" landsbyer med respekt for seg selv, hadde de en vannkilde på torget. Men regn ikke med å finne åpne butikker.

Veistrekningen videre var en en av de finere opplevelsene på turen. Fra åpent fjellterreng til trange ville daler. Fremme i Sigues, fikk vi opplyst at det ikke lenger var noen campingplass der, selv om det fremgikk av info-skiltet av byen. Vi endte opp med en pils og snacks før turen gikk videre i retning mot Jaca, der det muligens lå en campingplass.

 

 

Nå var vi nede fra fjellene igjen, og fulgte N-240 østover. Her var det lite trafikk i begynnelsen, for N-240 gikk parallelt med en ny motorvei. Men varmen, 47 gr. viste sykkelens gradestokk på det meste, og et kjedelig terreng gjorde det ikke spesielt interessant. Og noen campingplass var ikke å se.

 

 

Lunsj, sen sådan, ble inntatt på Meson Anaya i Puenta la Reina de Jaca. Her er det ikke mange engelsktalende turister. En engelskyndig kar fra Barcelona hjalp oss med menyen. Trivelig sted og god mat.

Etterhvert ble motorvei og N-240 slått sammen. Dette medførte større og større trafikk etterhvert som vi nærmet oss Jaca. Anbefaler ikke veien for syklister.

Jaca har to campingplasser. Jeg anbefaler ingen. Vi så på den første, Victoria, men den var ikke spesielt innbydende. Lokale folk hadde heller ikke mange positive omtaler av stedene.

På turistinformasjonen i sentrum var de behjelpelig med å finne et hotellrom til €50. Begge var slitne, så hotell Conde Aznar ble en reddende engel. Sentralt plassert, gammelt men rent. Syklene fikk vi parkert i garasjen. Men glem TV'en på rommet:

 

 

Etter et par dager i litt lavere terreng, er konklusjonen at temperatur og luft var bedre i høyere strøk.

Totalt ble det 90 km i dag. Største høyde, 933 moh.

Nærmere detaljer om ruten Lumbier til Puenta la Reina de Jaca (PRJ) og PRJ til Jaca.

Lumbier til Puenta la Reina de Jaca:

 

Puenta la Rena de Jaca til Jaca: