To Pedaler På Tur
Et nettsted om sykkelferie først og fremst

Bilde over:
Nedgangen til tyrefekterarenaen i Pamplona. Om oksene ikke kommer ut herfra, går de isåfall inn, etter skadene på porten å dømme.
 

Forlot camping Escaba uten frokost i strålende vær. Syklet så innom Plaza de Toros i Pamplona. Man kan nesten ikke besøke Pamplona uten å se tyrefekterarenaen. Desverre kom vi ikke inn, men måtte nøye oss med å se den fra utsiden. Syklet deretter ned til sentrum, kjøpte et par bauetter med Salamanco skinke, som vi spiste på Plaza de Castillo.

Vi hadde ikke bensin til vårt kokeapparat, så vi fant frem til en bensinstasjon nede ved Rio Arga. Da vi skulle returnere samme vei som vi kom besluttet vi å ta en"snarvei". Det endte med masse rot og borkastet tid. Vi fikk nå syklet rundt citadellet og konstatert at det ikke var mye å se på.

Omsider kom vi på rett kjøl igjen og fant tilslutt frem til veien vi kom fra og Plaza de Toros. Ut fra Pamplona fulgte vi motorveien PA-30 et lite stykke før vi tok av til NA-150 som vi fulgte til Lumbier.

Opprinnelig var planen å sykle nordover til Roncesvalles denne dagen. De to første dagane hadde vært så  krevende at vi fryktet stigningene den veien. Derfor ble planen endret til den langt lettere ruten til Lumbier dag tre. I ettertid erfarte vi at formstigningen hadde vært så god at den opprinnelige planen kunne vært fulgt.

Dagen skulle bli turens varmeste, med 44 gr på det varmeste. Lett terreng bare med en kort stigning opp mot Agoitz.

Lunsj, medbragt baguett med syltetøy og chorizo-pølse. ble fortært i skyggen i et buss-skur ved byen Murillo. Opp ved kirken ble vann etterfylt fra byens vannpumpe.

Deretter lett terreng helt til Lumbier. Vi var nå ute av pyrineenem som vi hadde til venstre for oss, og syklet i flatere, varmere og mer goldt terreng. Flott vei på asfalt med merkelig liten trafikk.

Lumbier ...

 

Mer informasjon om ruten finner du HER.