To Pedaler På Tur
Et nettsted om sykkelferie først og fremst

 

73 km fra Hendaye til Goizueta camping. Dagen startet med frokost på terassen, under tak, med underholdning av kraftig regnbyger. Ikke den mest positive starten på turen, men selv ikke det kunne rokke ved våre forventninger.

På med regnklær og ut på sykkel så raskt som mulig. Bekledningen ble raskt endret på. Opp mot 25 grader skapte høy luftfuktighet, så det var bedre å bli bløt av regnet enn av svette under tette klær.

Irun er Hendayes spanske tvillingby. Litt problematisk å finne veien ut av Irun og i retning mot Hondarribia. Vi hadde en tendens til å havne på motorvei, men etterhvert kom vi oss på en sykkelbar vei i riktig retning.

Hondarribia ligger bare et par kilometer lenger vest for Irun. Vi kom såpass tidlig at det ikke var særlig mye aktivitet i byen, og været hjalp heller ikke folk ut. Men en særdeles pen liten by, med den mest fantastiske steinlagte gågaten jeg har sett.

Ruten om Jaizkibel førte oss raskt opp i 455 moh. Og det steg jevnt og ganske bratt hele veien. En ganske brå start på turen med tanke på stigning, varme og fuktighet. I tillegg var det en del klegg som hang seg på ryggen. Før man nærmer seg toppen, og etter at man har mistet utsikten mot Hendaye, er det lite annet å se på enn skog. På toppen er det ganske åpnet terreng og god utsikt mot sjøen og videre sørover.

Etter litt tilfeldig leting i San Sebastian fant vi en lokal Pintxos restaurant i gamlebyen, Taberna Thun Thun, som hadde fantastiske tapes retter. At Tripadvisor har restauranten så langt tilbake i rangering er vanskelig å forstå.

Stranden i San Sebastian var av den innbydende sorten. Desverre var ikke været helt på topp, og vi hadde vel heller ikke ro til å ta en badedag på turens første dag.

 

 

 

 

 

 

 

Mer detaljeret informasjon om ruten til San Sebastian finner du HER.

 

Dag 1 etappe 2

Hadde på forhånd lagt inn en rute på GPS som jeg fant på nett. Dette viste seg å ikke være den beste ruten ut av byen. Han som laget ruten hadde bl.a. tatt toget et par stasjoner. Ruten innebar også mye kupert vei.

Etter ca. 9 km kom vi til forstden Hernani og kunne ta av til vei NA-4150 som vi skulle følge resten av dagen og mye av neste dag. Veien går stort sett kun gjennom skog. Ganske smal vei, men liten og hensynsfull trafikk gjorde det likevel trygt. Heftig regn bidro ikke til at man fikk sett terrenget rundt.

Ca. 35 km fra San Sebastian kom vi til camping Iskibi på ca. 160 moh. Standarden var helt grei for en overnatting. Været ødela mye for inntrykket. Vet ikke om jeg vil kalle det restaurant, men de hadde verdens lengste meny selv om det ikke var en eneste gjest der. På grunn av  språkproblemer bestilte jeg ku, noe som viste seg å være en ganske seig en. Veldig trivelig og sykkelinteressert betjening, samt ingen alternativer til bespisning, gjorde at maten smakte meget godt.

 

 

 

 

 

 

Detaljert ruteinformasjon for turen fra San Sebastian til camping Iskibi finner du her.