To Pedaler På Tur
Et nettsted om sykkelferie først og fremst

Denne turen var et innfall som kom to dager før jeg startet på turen. Jeg hadde anledning og været var meldt bra. Samtidig ville jeg benytte turen for å teste sykkelen før sykkelferien i år.

Derfor ble pakkingen så som så. Drar man nordover i Norge kan det være greit å være forberedt på det meste, værmessig. Denne feilvurderingen fikk jeg slite med resten av turen. Ikke så greit å se av bildet over, men en solid oppakning som veide ca. 30 kg da jeg kom hjem. Ja, både jeg og sykkelen fikk prøvd oss.

Turen startet ved at jeg tok toget til Steinkjer fra Trondheim om morgenen. Kl 1010 var jeg klar til avmarsj fra Steinkjer stasjon (bilde over). Det var rolig i Steinkjer sentrum en søndag formiddag. Noen dråper regn, men fin temperatur for sykling.

Målet for dagen var Namsos, 77 km. Denne etappen er regnet for å være en litt kjedelig transportetappe siden iallefall første del ikke går langs kysten. Første halvdel av turen går hovedsaklig gjennom jordbruksland. Ikke spesielt tilrettelagt for turister, ingen rasteplasser ex., så det er vel ingen grnn til å stoppe,

Etter Namdalseid, etter ca. 42 km, endrer landskapet seg litt, og det er tydelig at man kommer nærmere kysten.

 2 korte tunneller før Bangsund. Småkupert vei.  Overnatting på Namsos Camping.