1 etappe gikk hjemmefra, Buvika, til Kleberget ved Gjevilvatnet, der vi hadde fått låne hytte for overnatting. Dette var en distanse på 122 km, og med tanke på at vi skulle over 950 moh, var det en drøy startetappe. I tillegg var det de siste 8 milene opptil 9 m/s motvind. Spesielt er strekningen opp fra Grindal, gjennom Nerskogveien og over Skaret bratt og seigt. Særlig med den motvinden.

Sist jeg syklet strekningen, stanset jeg for overnatting i bunnen av klatringen opp mot Skaret, etter ca. 10 mil. Det hadde nok vært det lureste nå også, men en varm hytte lenger fremme fristet for mye.

Bortsett fra litt regn de siste par milene, over Skaret, var været ellers bra.

Vi klatret totalt 1262 høydemeter, og kjørte ned 588 høydemeter.

Viktig å huske at sykler med pakninger veier mellom 40 og 45 kg og at syklistene heller ikke er beinrangler.

Andre etappe gikk fra Oppdal til Folldal via Orkelsjøen og Einunndalen. Turen, på ca. 95 km og massevis høydemeter, gikk i strålende vær. Heldigvis slapp vi motvinden vi hadde hattdagen før

Turen gikk hovedsaklig på fin grusvei. Noen partier, et par mil, hadde litt dårligere standard, og et par km gikk i traktorvei. Ca  25 km gikk på asfalt.

På dag 3 syklet vi over Rondevegen til Ringebu, en strekning på 86 km. Dvs vi stanset for overnatting på Trabelia camping, ca. en mil før Ringebu. Vi leide ei hytte der, og bestemte oss raskt for å en sykkelferie dag.

Rondevegen, fra Folldal, er asfaltert hele veien og relativt flat til krysset med avkjøring til Atna. Der starter det stigninger på opptil 12%, og det stiger fra ca. 750 moh til 1062 moh. Deretter flatt til Venabu.

Dette var en litt kjøligere og skyet dag, men med fin sykkeltemperatur. Bortsett fra en regnskur over det høyeste punktet, var det oppholds til kvelden.

Etter en hviledag på Trabelia camping, som forøvrig ble fylt med en mils fottur til Venabygd, fortsatte vi turen sørover. Været startet strålende, med noen få varmegrader, men en strålende sol ga forhåpninger om varmere vær.

Hvor dagen skulle ende var svært usikkert. Vi var imidlertidig klar over at det ville gå jevnt nedover denne dagen. Terrenget viste seg lettere enn vi trodde. På fin og kompakt grusvei rullet syklene raskt. Som dagen før, startet dagen med strålende sol.