To Pedaler På Tur
Et nettsted om sykkelferie først og fremst

Ruten

Sommeren 2018 var Frankrike målet, og den delen av Frankrike vi tidligere ikke hadde vært i, Aquitaine, i den sørvestre del av Frankrike og Midi-Pyrenes som omfatter de midtre delene av Pyrineene på den franske siden.. En bonus var at ruten til Tour de France gikk i pyreneene i samme tidsrom. Turen kan deles i tre deler:

  • Canal de Garonne fra Bordeaux retning Toulouse.
  • Midi-Pyrenees med Col de Aspin og Col du Tourmalet
  • Atlanterhavskysten i Aquitaine

Dette ga variasjon i terreng og opplevelser, fra rolig og flatt innlandsterreng, bratte fjell i pyreneene og sjø langs atlanterhavskysten.

 

Forberedelser

I motsetning til fjoråret, var vi denne gang tidlig ute med å bestemme oss for utgangspunkt for turen og hvor den skulle ende. Flybilletter t/r Bordeaux ble derfor kjøpt tidlig i februar. Stort mer var det egentlig ikke å forberede. Bortsett fra å skaffe tilveie kart.

I butikkene er det lite utvalg av kart, så jeg tydde til Amazon, og skaffet Michelin-kart for de aktuelle områdene. Det ble i målestokkene 1:150 000 og 1:200 000. Og det var helt greit. I tillegg gjorde jeg litt research med hensyn til campinplasser de fire første nettene. Vi liker fortsatt å ligge på campingplasser fremfor villcamping. I kombinasjon med kartene bruker jeg GPS (Garmin 62 STC) og kart fra Frikart.

Det ble utstrakt gjenbruk av utstyret vi hadde. Et par uker før avreise oppdaget jeg en liten slarke i lageret på Surlyens bakhjul. Jeg hadde ikke hatt noen service på syklene på vårparten, så jeg leverte begge syklene til service umiddelbart til en lokal butikk. Da servicen var ferdig ble det ikke syklet særlig med syklene. Dette var en barnefeil jeg burde unngått, og konsekvensene skal jeg komme tilbake til i neste artikkel, se Roger Lapebie / Canal de Garonne