To Pedaler På Tur
Et nettsted om sykkelferie først og fremst

Vestkysten av Europa og sørlige England

I 2012 syklet vi kysten av Danmark fra nord til sør. Om vi ikke fulgte Nordsjøruta 100%, var det ikke langt unna. Land som Nederland, Belgia og vestkysten av Frankrike var områder vi ikke hadde vært i tidligere. Å fortsette sykling av kysten sørover fra Nederland så derfor ut som en god ide.

På denne ruten ville jeg også få med meg de historiske områdene fra andre verdenskrig på kysten av Normandie, steder jeg lenge har ønsket å besøke.

Vi valgte å fly til Amsterdam og starte turen derfra fordi det var praktisk med hensyn flytransport. Vi valgte mao bort vestkysten av Tyskland. Til gjengjeld fikk vi da tid til å ta ferge fra St. Malo til England, og sykle sørkysten der til London. Opprinnelig plan var også å få til et par dager på Jersey, men det ble ikke denne gang.

Flybilletter med reservasjon av sykkelplass ble bestilt et halvt år i forveien med KLM. Hjemreisen skulle skje fra London. Flybilletter med reservasjon av sykkelplass får du ikke gjort via nettet. Du må ringe og bestille. Det samme gjelder Norwegian.

De gangene vi har reist med sykler, har vi aldri pakket de inn. Bare det vanlige med å snu styret og pedaler, samt slippe luft ut av dekkene. Ei heller denne gang. Dvs. på Værnes måtte vi pakke syklene inn i plast!!, og fikk veldig god hjelp av personell til å gjøre dette.

Dette ble et større problem på hjemturen, men det kommer jeg tilbake til.

Sykklelveskene pakker vi i to store sekker (hver) som vi teiper sammen (gaffateip), og på flyplassen ruller i plast. Vi passer på å ha håndtakene til sekkene ute. Dette blir nesten som en stor koffert.